Friday, February 9, 2007


Idag har vi vært ute og trent. Dro tidlig fra skolen, mens det enda var lyst. Trente utg stilling og sitt, dekk og stå. Dette fungerer kjempebra ute nå, passer på å belønne de beste med leke, for dette er han virkelig med på.
Han slapp ikke når han fant en spennende lukt en gang, og det er forbedring! Idag har han faktisk vært så vill som han aldri har vært en gang, og jeg har aldri hatt så mye kontroll noengang heller. Det var bare en fryd og se når vi gikk ned mot lekeplassen, han trippa og dansa uten å dra i båndet en eneste gang. Og jeg klikka og belønte alle de fine stegene med slakt bånd.
Det er så deilig når man ser det går bra! Hvis jeg skulle si en negativ ting med klikkertrening må det være at man må være tålmodig og tro på det man gjør. Når man klikketrener ser vi ikke det ferdige resultatet med en gang, bare små fremskritt. Men når det funker, så funker det så sabla bra!
Før vi dro ut konfronterte vi riktignok et lite troll her hjemme hos oss.
1. Det er utrolig vanskelig å tenke klikkertrening innenfor husets fire vegger.
Hvorfor syns så mange det? Vet jo svaret selv, så da kan jeg jo si det; vi gidder ikke!
Jeg har en hund som piper på utsiden av badet om jeg skifter før vi skal på tur. Irriterende? Ja!
Hva har jeg gjort? Putta bomull i ørene og gått ut når han er stille.
VEL, IKKE IDAG!
Idag starta jeg prosjekt å klikke for stillhet mens jeg er på badet OG for at han ligger i stua mens jeg kler på meg i gangen. Dørkarmen er den hellige terskel. Det funker som bare det :D
Ikke bare tilbyr han å ligge der ute, men når han kom ut i gangen lykkes jeg med å shape inn rygging tilbake til stua. Bare sto stille og venta. Og vi som har hatt så problemer med å få frem rygginga. som sagt; når det funker, så funker det sabla bra!
Jeg elsker klikkertrening!

2 comments:

Elin said...

Jeg digger deg rått fordi du er så utrolig flink til å bare gjøre det!!!

Siv said...

Takk :D