Wednesday, March 7, 2007

Noen ganger er det supert å være hunde eier!


Idag gikk jeg til byen for å hente en pakke. Nemo i bånd og Aasne i vogna.

Snakk om å slå mange fluer i en smekk.

1. Nemo fikk endelig gått på tur

2. Jeg slapp å få barnevakt

3. Jeg sparte bensin

4. Jeg fikk klikka masse for å gå pent i bånd

5. Møtte både julie som var støttekontakt og evy som var på vei til skolen. Fikk klikka masse for kontakt med forstyrrelser og for å hilse pent.


Og så er det en ting jeg er fryktelig stolt over jeg har gjort. Når jeg overtok Nemo for et år siden var han utrolig masete. Han pep inne, når vi sto stille ute og ellers når det ikke skjedde noe.

Opp gjennom hele året har jeg klikka masse for at han legger seg ned og ligger stille.

Jeg har diskutert med andre som ikke mener man kan bruke klikker til å få en hund til å slappe av, og jeg har snakket med folk som mener det er for sent når hundene er blitt over ett år.


Vel, til alle dere som tvilte. Her er resultatet:

Jeg har nå en hund som legger seg ned med en gang jeg går fra han inne. Vi kan ha herjet og kavet han opp, men med en gang jeg setter meg ned eller går for å holde på noe annet, legger han seg ned. Hvorfor? Det er bare da de kule tingene inne skjer.

Også ute er han blitt utrolig snill. Første skitur pep han med en gang vi satt oss ned og hele pausa (pause?) Etter det klikka jeg og belønte hver gang han lå nede. Utrolig praktisk, for som regel har man jo med seg niste.


Midt på Dyrsku plassen i Seljord, tjukt av folk, vogner, dyr og hunder, la han seg ned når jeg stoppa.


Nå er det en stund siden vi har gått tur og han hadde masse(!) energi, men tilogmed idag når jeg stoppa for å prate med Evy, la han seg ned!


Bra jobba Siv :D

2 comments:

Elin said...

Utrolig bra jobba! Det er bare å gjøre det!;o)

kari anne said...

I am simply målløs over evnene dine, altså! :-)