Monday, December 17, 2007

valpesyka

I tillegg til å drømme om valpebiting og handle inn valpeutstyr til den store gul...eh søvmedalje så tviholder jeg på målsetningene jeg har for Nemo også. Jegf ser bare fordeler ved å ha både en voksen hund og en valp. I tillegg til at jeg har lært masse av Nemo jeg kan bruke på valpen har jeg også fordelen av å kunne ta med meg en godt trent og utholden hund ut for litt bra trening istedefor å pusle med grunnleggende trening på valpen. Jeg gleder meg til å få i både pose og sekk!

Nemo har begynt å kjøre gjennom flere og flere øvelser før han får belønning og det funker veldig fint. I tillegg har jeg lagt inn transport strekker mellom momentene og fått til lange strekker med fri ved fot. Endelig går det litt fremover med konkurransetreningen også, jeg har følt vi har vært på samme nivå litt lenge nå.

Sist gang vi hadde fellestrening jobbet jeg med forstyrrelser og belønningskvalitet.
Vi har fått et veldig bra sug inn i buret og han spurter inn når jeg sier hopp inn og ut igjen når han får fri kommando. Jeg jobbet mye med at han skulle hoppe på leken når jeg sa ta den, og dra alt han var god for bakopver helt til jeg sier takk og når hans slipperfår han hopp inn kommandoen som til slutt blir forsterket med den o store fleskepølsen. Jeg får både forsterket drakampen som vi alltid trenger å få bedre med forstyrrelser og en enda større forventning til å komme ut å jobbe. Etter hvert kjørte jeg flere øvelser, kastet ball flere ganger før han fikk løpe inn, og flerer drakamper før han fikk springe inn.
Det gikk så bra å trene på den måten, og når vi gikk hjem hadde han ikke løpt fra meg eller mistet konsentrasjonen noenting. Samtidig jobbet han med max intensitet hele tiden og jeg klarte å la være å trene for lange økter. Veldig bra!

Hvis det ble mange skrivefeil idag er det fordi jeg låner Atle sitt trådløse tastatur som ikke funker helt som det skal...

Nå skal jeg sette meg ned og tenke på valpenavn til min nye stjerne. Noen gode forslag?

2 comments:

Kerstin said...

Det er så herlig å lese bloggen din Siv. Du jobber så utrolig bra på. Det blir nok så koselig for deg å få en valp å jobbe med. Gleder meg til å følge dere i treningen:=) Nyt dagen

Ann-Kristina said...

KÄRE SIV
GOD JUL OG GODT NYTÅR
ÅH HVOR BLIVER DET SPÄNDENDE MED EN LILLE NY 4-BENET FAMILIEMEDLEM, AL MULIG HELD OG LYKKE!!
JULEKNUS FRA ANN-KRISTINA