Monday, February 25, 2008

Mandag

Det går sakte men sikker fremover med samarbeidet mellom meg og Kry. Jeg har hele tiden i bakhånd to ting jeg tenker det er viktig å få inn tidlig:
1.Alt godt kommer fra meg
Det vil si at når vi er i alle situasjoner belønner jeg henne for å komme innom meg, ta kontakt med meg om noe skjer(det kjører en moped forbi eller en hund begynner å bjeffe)
2.Selvkontroll
Har man lyst på noe får man det som regel om man bakker unna eller holder seg i skinnet. Enten om det er mat eller mennesker hun vil hilse på eller løpe løs.

Jeg syns vi har kommet et langt steg på vei nå, hun er litt mer ettertenksom når hun gjør ting og ikke bare kaster seg uti ting.
Vi har fått frem fine frys i sitt, ligg og stå med omvendt lokking. Hun er mye mer kontaktsøkende ovenfor meg når vi er ute eller i nye situasjoner og vi har frem til nå 100% innkalling der hun bråsnur og kaster seg inn til meg.
Vi trenger fortsatt å jobbe mer på å tenke over saker hun gjør, som når vi trener å rygge opp på ting. I starten av økten kaster hun seg frem og tilbake og slenger seg ned i en dekk eller rundt halsen på meg og ser om noe blir rett, jeg vil jo at hun konsentrerer seg om det hun blir belønnet for så kan fortsette å tilby det til jeg bytter kriterie og det kommer sakte men sikkert.
Om enda et par måneder tror jeg det vil bli enda bedre, hun er jo fortsatt veldig ung og umoden, så vi tar tiden til hjelp og jobber målrettet mot den planen vi har satt oss.

Når vi ikke trener oppfører hun seg som om hun eier hele veien. Hvorfor gå rundt når man bare kan gå rett på. Hvis det står noe foran henne bare kravler og kaver hun seg over, enten det gjelder planker, pappesker, andre hunder eller åpne verktøykasser(!)Hun bare buser på og flere ganger har jeg måtte plukke henne ned fra bord, benker, toppen av buret eller skuldrene mine. Takk og lov for at vi har bur her inne :)

Jeg har nå laget en A4 side med målsetning der jeg har skrevet ned hva vi skal gjøre og hvordan vi skal komme oss dit så treningen blir strukturert og planlagt og ikke noe vi bare går ut og gjør.
Men jeg må bare få legge til at hun tar ting utolig fort og at hun er akkurat en slik hund jeg ønsket meg!

Idag var vi hos veterinæren for å få siste valpevaksine også. Selv om hun aldri har vært hos dyrlegen før kunne man ikke se det på henne, hun er så trygg og glad uansett hva vi skal og vi fikk trent både på kamping og å ligge stille mens vi ventet på det var vår tur. Alt så fint ut og hun merket ikke hun fikk vaksinen en gang(hun var alt for opptatt med å spise godbitene dyrlegen gav henne)
Da Kry var ferdig var det Nemo sin tur, han fikk id merke og skrapet litt tannsten(har noen sett de tykke nålene de bruker!?!?grøss) Men det gikk veldig fint, så nå er begge hundene registrert på meg og jeg kan krysse av for enda en ting som er gjort.

3 comments:

heidi said...

Det er så göy å fölge dere!Så flinke dere er!Ja,det med apporten var jo bare heftig!!!Morsomt å lese hvor planlagte dere er i treningen!(Undrer nesten på hvordan jeg har lykkes så bra,jeg tenker jo ikke bare gjör noe!Haha)
Det skal bli spennende å fölge med!Og göy at du er fornöyd med din lille kronvallare!

Elin said...

Utrolig bra at du er så strukturert i treningen din! Sånn som dere holder på er det ikke lenge før dere har både lydighets og agilitychampionat i boks ;o) Stå på!

Anonymous said...

Du er så strukturert og flink! :)