Thursday, March 6, 2008

Å elske det man hater
Inspirert av Håkon sitt innlegg har jeg idag har jeg tatt tak i alt som irriterer meg med begge hundene!
Nemo:
At han ikke vil ta i metall apporten

Med Kry har jeg trent:
Bakover dekk
utgangsstilling fra alle vinkler
apport
være stille i buret
ligge rolig når nemo blir trent
Ikke hoppe opp på bordet når det ligger ting der.
Når jeg trener det siste har jeg lagt godbiter på bordkanten og belønnet henne når hun har lagt seg ned, om hun prøver å ta de dekker jeg over og tar henne ned. Dette har funket skikkelig bra på Nemo, så jeg tror jeg skal holde meg til denne måten en stund og se om vi får noe fremgang, jeg ser nemlig allerede en forbedring etter bare et par repitisjoner.(og jeg vil ikke ha hunder på bordene)

Bakover liggen har vært noe jeg bare har ventet og ventet med(hvorfor vet jeg ikke), men nå var det jammen på tide å ta tak i det også. Hun legger seg fint bakover når jeg bruker omvendt lokking så denne økta gikk jeg videre til å bare vente henne ut. Det gikk det gikk og jeg fikk tilogmed frem fine bakover dekk under baklengs marsj(bare synd det var apporten vi trente på akkurat da. Typisk!)

Apporten har også vært noe jeg har tenkt ikke haster med, men hvorfor ikke starte med en gang? Jeg begynte med et løsbitt siden det er lite og lett å bite over, hun kan jo omvendt lokking så jeg brukte det når hun holdt fast. Om hun fortsatt holdt et fast grep mens jeg holdt frem en godbit sa jeg takk og hun fikk belønning. Det vi må jobbe videre med er å holde selv om jeg slipper og tar tak igjen, da slipper hun som regel når jeg tar tak andre gangen. I tillegg jobber jeg mye med lekeapportering vedsidenav så jeg tror vi skal få dette ganske bra til om et par uker hvis vi bare fortsetter å trene på det.

Nemo og metall apporten ja. Det er utrolig lett å måle hundene opp mot hverandre, men jeg må huske at de er forskjellige og at ikke alle motiveres av det samme.
Når vi trener på dette må jeg huske å:
Belønne med leke eller skikkelig gode godbiter han må løpe etter for å få, vi trenger høy intensitet for at han ikke skal begynne å kjenne etter hvor ekkelt han syns det er å bite i metall.
Vi leker med tomme bokser og de biter han skikkelig hardt i, skjeer også, men metall apporten....I tillegg klarte han å miste den to ganger i bakken og da ble den enda skumlere....ÅÅ!
Vi får bare veksle enda mer mellom ulike gjenstander på en og samme økt og ha skikkelig korte treningspass så han ikke rekker å mise intensiteten..pysehund

Det kjennes hvertfall veldig bra ut å få trent på alle disse tingene, det er jo så lett å bare la være og heller snakke om hvor irriterende det er.
Men det er jo bare å gjøre det!

1 comment:

Elin said...

Utrolig bra at du bare gjør det!