Sunday, June 8, 2008

Sommer

Herlige london for en sommer, jeg storkoser meg. Skolen er ferdig, lite jobb og mye trening. Igår var vi på valpeshow på Hove, vi skulle egentlig dra ut tidlig og se når Lykke skulle i ringen, meeen etter en sen kveld på byen på utkikk etter marinegaster(hva er det ingen av dem som går i uniform?!?)kom vi oss ikke ut før Lise og Lykke hadde vært til pers. Grattis med fin kritikk uansett :)
God trening for Kry, hun trenger mye ro trening i bråkete miljøer hvis vi skal få til gjetingen. Jeg vekslet mellom å trene ligg i ro, leke(all leking med forstyrrelser er bra å legge verdi til) innimellom fikk hun små oppgaver som bakover dekk, nosetouch og så klart å gå fot. Jeg har klart å gjøre det til en vane at hver gang vi går i bånd skal hun gå fot og det går virkelig fremover. Jeg ser absolutt fordelen av å trene det inne tidlig så ikke hunden får masse erfaring med å trekke eller surre når man går tur. Nemo var ganske gammel før han fikk starte med denne treningen for alvor og det tok lengre tid for han å kunne gå lengre turer fot enn det har gjort for Kry. Jeg har prøvd en del metoder for å få Nemo til å gå pent i bånd, men det absolutt beste har vært å velge en posisjon og så ha skikkelig svart hvite kriterier. Det skal være klinkende klart for hunden hvor den skal gå. Ulf snakket om hvordan han trente inn fri ved foten og at hunden ikke skulle gå og tenke hvor den skulle gå og det er presis sånn jeg og vil ha det. Hunden skal kunne det så godt og jeg skal ha vært så konsekvent at den går der automatisk uten å tenke for mye over det. Idag når vi skulle på badetur gikk Nemo fot hele turen uten bånd. Forbi andre hunder, forbi hestene som stod på jordet vi skulle gå over og i veien mens det kjørte biler forbi. Når jeg bare fant ut hva kriteriene mine var gikk det igrunn ganske raskt å trene det inn og være konsekvent med kriteriene mine. Det er deilig med en så lydig hund!
Nemo har også sluttet å være så emo og begynt å svømme!
Dette har vi prøvd på i to år, så hurra for min kule hund med macho attityd.3 comments:

Kari-Anne&Heidi said...

Hva du får til, Siv!
Det er så utrolig morro å lese om all fremgangen, spesielt med Nemo. Han har vel ikke alltid vært like enkel etter hva jeg har forstått?
Du må ha lært masse av å jobbe med han :o))

Jeg er forresten veldig enig i dine tanker om "svart/hvite" kriterier i båndtreningen. Klinkende klare kriterier på grensa til Nazi-regime (hehe) gjør det mye lettere for begge parter. Det er vel på dette punktet mange sliter, og ender opp med frustrert hund og til slutt en eier som resignerer.
Derfor veldig bra at du skriver om dette!

Kos deg videre i sommersolen :o)

Lise said...

Koselig at du tok turen ut og hilste på oss under valpeshowet :-). Du er heldig du som kan nyte dette fine været uten jobb og skole, noen som har det(ikke misunnelig ha ha).

Pia med Jezz said...

Hej! Det var roligt att träffa dig och lilla Kry på valpträffen. När jag ser kort på Kry har jag nästan svårt att se skillnad på henne och Jezz, de har så lika uttryck i ansiktet!

Det skulle vara jättekul att ha en vallningshelg tillsammans någon gång!

Ha det gott och pussa Kry på nosen!
Pia med Jezz