Sunday, July 6, 2008

Strandliv

Kry var med på jobb idag igjen, denne gang på strand tur sent på kvelden. Det var ingen andre folk ute, så jeg benyttet sjangsen til å trene med henne løs rundt vann. Hun elsker vann og har en sinnsykt høy forventning når vi nærmer oss. Fint for meg som kan trene på å gå fot mot vannet, innkalling fra vannet(for å få en pinne hun kan svømme ut og hente) Jeg bruker mye bånd når jeg trener innkalling. Holder frem båndet og belønner når hun kommer løpende, jeg vil at både når jeg roper, om jeg står helt passiv og venter på henne, om jeg holder frem båndet, om jeg strekker frem hånden for å ta i halsbåndet skal være innkallingsignaler. I tillegg prøver jeg å late som jeg ser noen og skal forte meg å ta henne i bånd så ikke jeg ubevisst gir signaler om når det lønner seg å komme og ikke. Det er utrolig hvor fort hun lærer at hvis jeg står rett ved bilen om jeg holder frem båndet, om jeg går mot henne så lønner det seg å holde avstand ellers er det slutt på moroa. Heldigvis har jeg oppdaget det så tidlig at det nesten er helt forsvunnet. Heretter skal det å komme uansett hvilke miljøsignaler som måtte spille inn være det kuleste i hele verden og veien til alt godt.
Vi fikk også jobbet med noen av kjedene til klasse en i vannkanten hvor hun ikke fikk springe ut og før jeg bestemte at vi var ferdig. Deler av stå under marsj, siste del av dekk fra holdt og fri ved fot. Hun skjønte raskt hva som lønte seg og vi fikk til masse bra.
Fin kveldsøkt, fin hund :)

1 comment:

Anneli said...

Så lurt! Det der med å tenke over hvilke andre signaler man sender ut. Får lett en hund som ser seg nøye om for å sjekke hva det nå er meninga den IKKE skal få være med på av morro siden den blir kalt inn. Så logisk å trene på - når man bare kommer på det:-) Jeg kommer på litt for lite av meg selv, og bruker alt for mye tid på nett for å leve på alt det lure andre har kommet på:-)