Friday, August 29, 2008

Sporkurs

I går, etter å ha flakset både hit og dit for å kjøre flyttelass og vaske ned leiligheten, spant vi ut på hove for å bli med på sporkurs med Monica og Sigurd.
Vi har jo gått noen spor selv, men jeg er langt ifra noen sporekspert, derfor gledet jeg meg ekstra mye til å gå kurset så vi vet hva vi må jobbe med frem til vi skal starte.
Men for et kurs da! Instruktørene var utrolig dyktige og engasjerte seg i hver enkelt hund slik at opplegget ble tilpasset individene. Det var meg med Kry som er som en elektrode som spretter rundt og tilbake og frem og vet ikke helt opp eller ned på seg selv eller noen, det var Kristine med Milli som er litt mer forsiktig av seg, men som viste seg å ha talent innen spor arbeid og det var Elin og Comma som har gått masse spor og som går som en skogsmaskin inni skogen.
Akkurat det var det store problemet for Kry, hun vil frem frem og springer ut i sporet for å komme til slutten. Når hun har så stor fart blir det gjerne litt unøyaktig og hun virret en del så det må vi jobbe videre med.
Få ned tempo, legge inn mange vinkler og så må jeg trene på linebruken der ute. I tillegg funket ikke leken så bra, vi hadde lagt ut leke i slutten av sporet, men for det meste vil hun heller videre enn å leke. Derfor laget disse fantastiske instruktørene en egen lekeøkt der fokuset var å få opp interessen for leken. De trener IPO(eller var det RIC?) begge to, så akkurat den biten var ekstra interessant å få med seg. Jeg fikk med masse gode tips for hvordan jeg kan utvikle leken videre og et par øyeblikk var jeg redd figuranten kom til å dra hjem med et par fingre mindre, det var skikkelig moro å se forandringen bare på en kort økt. Tenk hva vi kan gjøre på tre uker!

Og så er kjøkkenet begynt å ta form, legger ut et bilde så dere får se.

5 comments:

Simen said...

Så fint kjøkken!

og skal du holde lektipsene for deg selv eller? :P

Lise said...

Enig med Simen der, var planen å bli veldig hemmelighetsfull nå? Du som alltid er så flittig til å dele kunnskapen din :-).

Anonymous said...

Det ska bli kul att följa din spårträning. Intressant hur du ska få ner farten i spåret. Lycka till.

Patrik said...

Jag blev anonym på mitt inlägg.

Siv said...

Simen og Lise: Ja, er det ikke spennende?!!? :D
Jeg skal skrive litt mer om det, men først må jeg teste ut litt mer selv og kanskje få filmet litt så jeg vet helt sikkert hva jeg snakker om.
Patrik: Så kult du har fått deg blogg! Ja nå er jeg virkelig giret på å få et bra spor arbeidet, lover å komme tilbake med mer oppdateringer om hvordan treningen går