Sunday, April 29, 2007

Lang dag

Dette er middagen min idag ( Tor på jobben kommer til å vri seg i smerte)-Dagen idag har igrunn ikke vært så ille

sov riktignok et par timer etter jeg kom hjem klokka 6 idag morges, men så var alt bra igjen:)

Jeg har nemlig vært på stort agilitystevne på Hove.
Dette trengte vi!
Nemo var helt fjern. Bare datt ut og hang i båndet etter de andre hundene, sto på to og prøvde å løpe etter når vi sto og så på de som løp. bjeffet, pep, trenger jeg si mer?


Men denne gangen hadde jeg en plan :D

Begynte å gå med han i halsbånd.Kriterie var at han skulle gå vedsidenav meg.

Om han gikk fint fikk han klikk og frolic, om han ikke enset klikket men bare fortsatte frem, gikk jeg bakover til han tok godbiten. Om han dro forbi meg gikk jeg bakover til han snudde fokus på meg, så var det fremover igjen og klikk og godbit når han gikk fint. Iblant, når han gikk ekstra lenge, fikk han fri og kunne tisse og lukte et par sekund, før vi gikk videre.

Godbitene var ikke så forsterkende i seg selv, men å gå fremover mot de andre var. Så jeg tok rett og slett og lagde meg to adferder jeg forsterket. Å gå vedsidenav meg og å spise godbit etter klikket. Forsterket det med å fortsette frem.

Etter hvert kunne jeg merke tydelig fremgang, og det er så gøy!

Og så syns jeg nesten jeg fortjener litt skryt selv som ikke bare tok på selen og vandret avgårde med han foran. TAG til meg!


Vi sto helt ved ringen og så på. Om han pep gikk vi bakover vekk fra ringen, om han satt stille fikk han klikk og godbit.

Etter hvert som han roet seg og begynte å snu seg mot meg etter klikket, belønnet jeg med pølser og kjøttkaker. Da begynte han å jobbe for godbitene :D

Så kunne jeg tydelig se at han holdt igjen og satt stille når det gikk andre hunder forbi for å få godbit. O JE!


Dette tror jeg blir treningsmetoden fremover på miljøtreninga. Så får jeg heller trene flyt i litt lettere situasjoner først.


Et stort skritt i riktig retning fikk vi til idag, og jeg var så glad at jeg bare gikk og smilte :D

Jeg er så flink!

Tenk så bra at jeg ikke gav opp!

Så tusen takk til alle som kommenterer i bloggen og sender hilsener, jeg får ikke svart på kommentarene, så jeg tar det her istede. Dere gjør det mye gøyere å blogge, jeg blir kjempeglad hver gang jeg ser noen har kommentert!

Og forresten, agility så kjempegøy ut, så nå skal vi begynne å trene det også!
Idag ble det jammen mange smilefjes, men så har jeg ganske mye å smile over også.
Sol på jobben, softis og en kald seng som venter på meg. Kunne ikke blitt bedre :)


2 comments:

ToneC said...

Klikk til deg! Utrolig bra å oppsøke sånne steder med en plan. :) Skal prøve å filme når vi trener en dag på å hoppe gjennom "ringen". Hvor finner jeg forresten informasjon om TAG teach seminaret i høst?

Kari Anne said...

Du er bare driiiiitgod, Siv!!! Så deilig å få det til, altså!! Tenk om bare bittelitt av det kunne smitte opp hit.. :-)

Driver og bearbeider Vetle til å ta en aldri så liten Grimstadtur i juni, så kanskje vi får den derre suksess-sykdommen som dere der nede ser ut til å lide av?P.S. Jeg har allerede ymtet frempå at lørdagen muligens forsvinner i trening ;-)