Friday, June 1, 2007

Hjemme fra hytta med ny inspirasjon

På tide å slutte å skylde på hunden, hvis noen skal gjøre noe med hundetreninga er det meg.
Nå skal jeg begynne å planlegge hver økt, kjøre korte økter og litt ruff love inspirert trening.
Han får mindre sjanser til å forsterke seg selv, og vi skal trene masse i ulike miljøer for å lære han å jobbe for godbiter overalt.
Filmet meg selv mens jeg trente på hytta, skrekk og gru.
Der fikk jeg bevist at jeg lot være å bryte ned en ting vi trente på fordi han klarte det et par ganger tidligere i filmen. Det var skikkelig vondt å se på!
Nemo gjorde feil tre ganger og begynte til slutt å kikke på noe annet.
Dette resulterte i at jeg satt han inn. Fra nå av er det nemlig job for meg eller inn og ha det kjedelig.
Men jeg Må ha som mål at vi skal komme ett hakk fremover for hver økt, hvis ikke er det jo ikke effektiv trening jeg drive med.
Vi fikk hvertfall trent på å gå fot forbi sauene, innkalling fra vilt lukt og endelig, innkalling fra en godbit jeg kaster bortover marken.
Fremgang!
Det er håp.
Idag skal jeg trene, ta med Nemo til byen eller rideskolen og gå i bursdag. I tilleg skal jeg jobbe videre med stimuluskontroll. Mål: han skal vente på signal og ikke utføre på feil signal.
Målet for helga er å få baklengskjeda dekk fra holdt så vi kan vise frem på tirsdag.
Da skal vi til byen og ha oppvisning med Schæferhundeklubben og jeg skal vise alle hvor veloppdragen en klikkertrent hund er :)

1 comment:

Kerstin said...

Hei Siv:=)

Ser du jobber på, det er veldig bra:=)Skjønner du har litt oppturer og nedturer. Det var nok godt å være på hyttene noen dager .Hjelper å få en tenkepause. Syns du er utrolig flink og for et stå på humør du har. Beundrer deg for det Siv. Og vet du jeg er så sikker, så sikker på at du kommer til å nå målene dine:=)

Klikkerhilsen fra Kerstin og Natasha:=)