Saturday, July 28, 2007

Kall meg bare Sivart

Guttefest ingen hindring
Idag har jeg tatt meg sammen og trent mer eller mindre gjennomtenkt igjen. Etter 5 dager med to hunder og jobbing har det blitt mest fokus på å slite ut begge hundene så de kan ligge rolig inne/ på jobb, istedefor å fokusere på bra trening. Nå er jeg egentlig utrolig fornøyd med å bare ha en hund, og spesielt siden han har blitt så bra som han har blitt.
Om jeg tenker tilbake bare for et halvt år siden er det mye som har forandret seg.
På første instruktør samling fikk jeg nesten ikke kontakt med Nemo, han nektet å spise, enten det var deilig kylling eller herlig fleske pølse. Leking kunne jeg bare glemme og han var ikke med meg i det hele tatt, jeg hadde mst lyst å selge hele bikkja og følte meg verdiløs som trener.
Vi lærte om flyt trening og jeg lærte i etterkant om viktigheten av deprivering og om å være konsekvent med regler for treningen.
Jeg lærte etterhvert at jo mer du trener med hunden, jo lettere blir det å trene.
Jeg lærte om viktigheten av korte økter og strenge regler:" For å få det du vil ha, må du gjøre det jeg vil", og å ha kontroll over hundens gleder i livet. Ingen gratis løpeturer med andre hunder uten å spør om lov først.
Jeg lærte meg å fokusere enda mer på pavlov, å aldri gi opp og på den måten skape en verdifull forsterker i leker, om premack prinsippet og å aldri ta nei som et svar.
Idag har jeg en hund som kan ligge med åpen bur dør mens jeg trener en annen hund utenfor, som er klar for å jobbe med en gang han kommer ut. Som kaster seg over alt han får servert og som kan belønnes med drakamp på de fleste steder. Som ligger rolig når vi er på besøk, og kan hilse uten å hoppe eller gå ut av sitt gode skinn. en hund som aldri er aggresiv mot andre hunder og går overens med hvem som helst. Som elsker å strekke seg på ryggen i sofaen eller løpe sammen med oss på lange turer.
Det er fortsatt en stund igjen til han blir som jeg vil ha ham. Han kan fortsatt ikke jobbe lange økter om gangen og jeg må fortsatt følge med på for mengden så han aldri lar noe være igjen i skåla. Kvaliteten på lekebelønninger må gjøres enda sterkere, også rundt andre hunder/ når han er litt mindre intensitet og å gå pent i bånd må også trenes enda ytterligere på.
Jeg vil også at han skal løpe vedsidenav sykkelen uten å dra og gå forbi andre hunder uten å dra i båndet. Mere miljøtrening skal også prioriteres fremover og han skal få være med på så mange steder som mulig
Men man kan ikke nå alle målene sine med en gang, og det eneste som hjelper er bare å fortsette å trene og trene og trene.

1 comment: