Sunday, September 16, 2007

Hunden med fiskenavn imponerer igjen

Ikke før en har fått kontroll på en ting i treninga så må en tilbake og trene på noe annet. Det er liksom hele tiden en balansegang i hvor mye man skal trene på hver ting uten at det går utover det andre. Nå har vi trent veldig mye på flyt og på hele øvelser, helt tilfeldig merket jeg idag at å trene med utlagt belønning plutselig lå langt bak i arkivet vårt. Frem med det for å få opp frekvensen på adferder når det ligger noe på bakken, definitivt noe vi må trene mer på de neste dagene. så har jeg trent veldig mye stå og mye stimulus kontroll, og da må vi tilbake å få frem frivillge utgangstillinger øverst på lista igjen.
Når noe i treningen går bakover er det heldigvis noe som går fremover også. Idag har vi trent gå hverdagsfot i skogen. Og å være i skogen for Nemo er det samme som å være på en pølsefabrikk for matvrak. Det store gjennombruddet idag kom når jeg kunne slutte å belønne fordi jeg måtte, men heller fordi jeg hadde lyst. Altså belønne når han gjorde noe ekstra bra mens han gikk istedenfor å ha veldig høy frekvens for å holde han i posisjon. Dro opp leken inne i skogen og tror du ikke hunden med fiskenavn lekte som en schæfer, kom som et skudd på innkalling og oppførte seg nesten som en border collie. Jeg har stor tro på at han kommer til å utvikle seg enda mer når han mister ballene om et par dager, da kan det hende han slapper enda litt mer av med dette hormon hysteriet. Jeg husker nemlig enda den dagen i trondheim etter vi prøvde kjemisk kastrering og han kunne jobbe for frolic vedsiden av andre tisper, kryss fingrene folkens!

4 comments:

Grethe said...

Belønne fordi man vil og ikke fordi man må, flink du er. =D Og også så deili når man ser at det funker. Blir veldig god forsterker til deg selv det. ;)
Krysser fingrene for kastreringen. ;)
Kriterieplan ja. Mye jobb, men i bunn og grunn er det vel lønnsomt. Bare man er flink å huske at planer er til for å endres. En felle jeg lett kan gå i!
Jupp, har tenkt å melde meg på, må bare finne ut hvordan jeg skal komme meg dit først. Har bestilt flybillett til Oslo, men driver å forsker på hvordan jeg skal komme meg derfra. Vil ikke melde meg på før jeg VET at jeg klarer å komme meg dit. =)
Enten finne bussrute (tog går vel ikke?), eller finne noen snille mennesker å dele bensinpenger med. ;)

kari anne said...

Lykke til i dag!!

Jeg skal krysse fingrene på begge hendene og så skal jeg krysse tærne i tillegg!!

You are so flink!!!!
Jeg har vært syk den siste uken, så Vetle har gå tur med hundene. Lite trening og sånt, men han har begynt å stole på at Ayla ikke løper avgårde så snart hun får av seg båndet, så nå går han også med henne løs på tur! Hihi, jeg har bare sagt det i ett år at han må prøve...

Lykke lykke til i dag, sa jeg det?

Siv said...

Tusen tusen takk! Er ikke før onsdag de forsvinner, så de neste dagene går med på å prøve å ikke si det til Nemo :)
Du får hilse til mannen din og si han er flink, det ER ikke bare bare å begynne å stole på hunden sin.

ToneC said...

Hehe.. Vi merket forskjell her med en gang ballene forsvant... Lykke til! Skal krysse fingrene.
Morsomt å lese at det går så bra å gå i skogen om dagen!