Monday, October 22, 2007

!!!!

Etter vi kom hjem og jeg blogget sist har det egentlig bare gått på ræven og tilbake med all trening. Ingenting har funket som jeg vil og alt bunner igrunn på at Nemo ikke har hatt noen forsterkere han er villig tilå dø for. Da hjelper det liksom ikke med all treningsmotivasjon i verden når hunden heller vil stå og snuse i luften enn å jobbe for mine belønninger. Så har også treningsmotivasjonen blitt deretter, og vi har bare vært ute i skogen på lange turer istede.
Idag løsnet det endelig, etter å ha strevd en halvtime med å få til noe trening begynte jeg å trene burleker igjen, og kjørte bare korte korte økter ute. Det funket veldig veldig bra og han var skikkelig fokusert hver gang han var ute.Vi fikk fremgang i både ruta og på fri ved foten, i tillegg til at han galloperte lykkelig inn i buret hver gang jeg ba han om det. Selv om vi stod laaangt unna.
Men æsj, når vi nå kom hjem igjen og jeg skulle trene litt handling med leke gikk det rett i dass igjen. Jeg vet jo det har med forsterkningskvalitet å gjøre. Når vi trente bur leker brukte jeg fleskepølse, istad brukte jeg bare leke. Men åååå, hvor mange ganger må jeg gå tilbake for å få ordentlig leking da!!!
Jeg har mest lyst å bare sette bort hele hunden, det er så utrolig umotiverende når vi alltid ender opp et steg tilbake.
jaja, kanskje på tide å føre tilbake noen av de gamle reglene for treningen igjen, det har jo også sklidd litt ut etter vi hadde den vannvittige oppturen.
Det er bare det at jeg føler vi aldri kommer fremover! Nå skal jeg sette meg ned og kikke på hva JEG har gjort annerledes i treningen etter det gikk så bra, det er hvertfall det eneste jeg kan gjøre noe med.
Og så skal jeg kjøpe masse is og stappe i meg nonstop og peanøtter og oboy samtidig.
Møkk

4 comments:

Elin said...

Jeg synes du skal sette deg ned og se hva som har gått bra også, jeg... Dere har hatt en enorm fremgang siden du begynte å jobbe med han. Du jobber helt riktig, og du er superflink til å ha full fokus på å gjøre alt rett til enhver tid. Keep up the good work!

kari anne said...

Enig med Elin!
Kikk tilbake i bloggen din og les gamle innlegg. Da vil du se hvor stor fremgang dere faktisk har hatt! :-)

Stå på!

Fanny said...

Ge inte upp! Jag håller med Elin om att du bör ha ett längre perspektiv - se tillbaka ett halvår, så ser du framstegen! Vi råkar alla ut för bakslag ibland.

Lone said...

Det er lov å bli frustrert og lei innimellom! Etterpå blir man gjerne enda bedre hundetrener.