Saturday, October 27, 2007

Forsterkningskvalitet for de kresne (og for raske førere)

Dette minner meg om filmen fight club
Scenen der alle får i oppgave å gå ut og starte en slosskamp og tape den.
De springeR bokstavelig talt etter folk og ber dem om å slå, men ingen vil.
Er det ingen som vil ha mine ting da!
jeg vet jo at det er en del innom og leser, så enten er dere bare beskjedne og ikke tør si dere vil ha, ellers så har dere ikke troa på gavene mine :)
Jeg mangler fortsatt to, og hvis ingen melder seg begynner kommer jeg til å velge ut to til og sende noe til dem, enten de vil eller ikke.

Hundetreningen går like opp og ned som forholdet til en psykopat, i det siste heldigvis mer opp en ned.
Når vi har våre nede dager blir han redd for alt, ligger i sofaen hele tiden og er ikke så veldig interessert i så mye. Hvertfall ikke så lenge av gangen.
Jeg har imidlertidig funnet ut at veldig mye henger sammen med forstekningskvaliteten, og ikke bare å bytte fra frolIc til kjøttkaker.
Så følg med alle som har vanskelige hunder å belønne.
Jeg måtte sette meg ned og virkelig tenke gjennom hva Nemo liker for å sette det opp mot hva jeg vil han skal gjøre.

Nemo liker
Å lukte
og løpe

Når vi trente fri ved foten, vår største kjepphest om dagen belønnet jeg med å løpe bort og gjemme noen godbiter i gresset som han fikk springe etter og finne. I tllegg gjemte jeg godbiter bak pinner, under steiner og brukte dem som avstandsbelønning. Dette funket kjempebra!
Når han finner ut han er redd for alt blir han også skikkelig pysete med å bite på ting, han kunne plutselig ikke ta opp apporten fra bakken fordi han bare mistet taket, han ville ikke bite i noen av lekene og holder ikke noe igjen når vi trente hold fast hvis jeg drar forsiktig.
Og denne øvelsen har vært som spikra lenge nå!
Jaja, ikke noe annet å gjøre enn å legge apporten gradvis lengre ned mot bakken til den lå på bakken, jeg holdt en hånd på den ene siden slik at han ikke fikk ta den opp før han dro den ut av hånda mi. Sammen med kylling inne ble det mye bedre, i tillegg jobbet jeg med å kaste ut gjenstander ute. På klar ferdig ja fikk han løpe etter og hente. Action action action! Når han kom inn med gjenstanden klikket jeg og løp alt jeg kunne i motsatt retning med en skikkelig god belønning, som han ikke fikk før han hoppet opp og fikk tak i den. Så kastet jeg neste gjenstand med en gang. Agility messig trening tror jeg er undervurdert for oss med hunder som faller fort ut.
De fleste av gjenstandene gikk greit, og han hadde en helt annen holdning når vi avsluttet økta enn før vi begynte. Bra trening :)

Fri ved foten strever vi videre med. Nå er vi tilbake til å terpe sidetarget mens vi går for å få han helt inntil meg ( etter vi strakk tiden slakket jeg på andre kriterier. dumt? Kanskje...men det er lett å havne i perfeksjonistfellen der man ikke tør strekke tiden.)
De andre øvelsene til klasse en trener vi iblant mest for å vedlikeholde, de ligger liksom klar på vent. Jeg har imidlertidig fokusert litt ekstra på stå uten å bevege så mye som en tå ved å legge godbiter på bakken og oppå ryggen hans mens jeg går rundt. Avogtil snur han seg litt vel mye når jeg går bak ham, så selv om han ikke beveger noen tær vil jeg heller han skal stå og se mest mulig rett frem.

Ellers er forberedelsene til Tagtech seminaret i full gang, om en uke er vi igang, og vi har 40 deltakere :)
Det er fortsatt mulig å melde seg på om noen finner ut de har lyst, da går du inn her

5 comments:

Ellen Christensen said...

Hei :)
Så gøy at dere har fått så mange deltagere til tagteach seminaret deres. Skulle gjerne vært med, men det får nok være denne gangen.

Fanny said...

Bra jobbat! Fortsätt så! Du tänker helt rätt.

Miss Talseth said...

Jeg vil ha gave! ;)

Siv said...

Kristin får gave :)
Kan du sende adressen din på mail?

Miss Talseth said...

God kveld Siv:)

Har sendt deg mail, si fra hvis du ikke har fått den! (siden mailene mine ikke har villet kommet fram før..) Preikas!