Tuesday, October 16, 2007

Svart belte i klikkertrening!

Jeg bestod instruktørutdanningen og kan herved smykke meg med tittelen svart belte i klikkertrening :)
Det har vært den morsomste uken min på lenge. Jeg dro inn til Oslo på osndag etter å ha tømt ut alle klærne mine på stuegulvet og på badet(joda det er mulig, jeg hadde nemlig akkurat hentet 3 søppelsekker med rene klær oppe hos mamme, min maskin er fortsatt i stykker) Etter å ha puttet et parti nøye utvalgte klær i sekken( jeg valgte feks bort regnklær fordi det var kommet snø i trondheim...usmart skulle det vise seg) dro jeg med toget. Første togturen så Nemo ut som et lite lemen og prøvde å pile under setene og vekk så fort han fikk sjangsen, andre turen med et litt nyere tog gikk det bedre, da la han seg tilogmed ned for å sove.
Vi sov hos pappa og Hilde og jeg rakk en privat time med Fanny rett før jeg ble hentet av Lena og Dacke og vi dro videre til Trondheim.
Første dagen trente vi hester og vi fikk tydelig se effekten av en ekstingsjons burst da vi trente på galloppskifte. Når man trener med hest blir konsekvensene mye mye større enn man tenker over når man trener hund, så stakkars Anette ble kastet av, vrikket foten og var dømt til et liv på krykker resten av helgen. MEN, det var utrolig lærerikt og gøy å få prøve å trene hest, jeg har alltid vært spent på hvordan det er, det ble bare ekstra tydelig at for å klikkertrene hester er det et par ting man må huske på, og man på planlegge treningen sin nøye.
Lørdag trente vi servicehund og Nemo lærte nesten å hente brus i kjøleskapet, dette skal vi fortsette med hjemme så vi kan imponere mamma kanksje, siden hun ikke vil innrømme hun er så begeistret for hunder :)
Ellers jobbet vi mye med kjeding i helgen og det var også oppgaven vi fikk på eksamen.
Nemo har bare vært så utrolig bra under helgen, vi hadde nemlig enda en privat time med Fanny da vi kom hjem på mandag, og da var han virkelig gøy å jobbe med. Jeg trente på ruten og kunne bruke draleke som belønning hele tiden, også når vi trente fri ved foten etterpå belønnet jeg med ball og han hentet den hver gang og var helt med. Fanny sa Nemo var en bra hund som kunne bli enda bedre om man fortsatte å jobbe med han, og etter resultatene i helgen har jeg virkelig fått blod på tann for å fortsette å trene mot Elite! Det var så utrolig gøy å ha privat timene og få konstruktive råd om treningen og så funket det, avogtil føler jeg nemlig folk gir litt opp og ikke har noen konkrete råd å komme med, standarden har liksom vært, nei...jeg vet ikke jeg...han er ikke lett nei...men du trener jo så bra...
Men tydeligvis ikke, for jeg føler jeg har stått på stedet hvil en stund nå. Men uansett, tusen takk for hjelpen Fanny, vi kommer definitivt til å trene masse fremover og komme inn igjen!
Jeg er så glad! Noen tror på oss :)
OG tusen takk for alle gratulasjoner, alt er bare kjempebra for tiden, tilogmed Atle kommer hjem i natt etter laaang tid på sjøen. Jeg gleder meg til å se han igjen og fortelle og vise han alt, og så gleder jeg meg til å trene med alle her hjemme igjen. Jeg har fri hver kveld denne uken, så syng ut om noen vil bli med!

7 comments:

kari anne said...

Gratulerer!!!! Det ER så fortjent!!! :-) OG så så deilig at Nemo er så god å trene med!! Jippi for dere, altså!! Jeg er så misunnelig på alt han har lært deg, pluss at du er så utrolig flink til å ikke gi opp! Jeg bøyer meg i støvet...

Nevnte jeg: GRATULERER med fullført instruktørutdanning? :-)

Anonymous said...

Gratulerer så mye. Dette var kjempebra. Du må bare si ifra hvis du har lyst til å trene, jeg er kjempegira for tiden. Vi trener også på å hente brus i kjøleskapet,men vi er kun kommet til døren, litt skummel dør skjønner du. Men jeg skal klare det. Kos deg videre
Hilsen edb og tequila

Elin said...

Grattis snuppa! Visste jo at du ville klare det!;o)

Miss Talseth said...

Grattis Siv!!! Mulig du må lære meg noen hestetriks- jeg har nemlig blitt halvt hesteeier! Dvs, jeg deler ansvar og utgifter med selve eieren.. Og kan ut og ri så mye jeg vil! I tillegg har jeg fått meg blogg, skal få skrivd mer om hestelivet der;)
(mulig du må gi meg noen gode bloggertips også)..

Anonymous said...

Hej Siv
Et stort tillykke med det sorte bälte i klickerträning - ja vist er det dejligt at få ;-)
Ha det nu rigtigt godt og lykke til med al fortsat träning - og såklart skal I satse på ELITEN!!
Knus fra Ann-Kristina & Weto

Villepinner said...

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!

Så utolig gøy! Hundetrener siv:) Utrolig flott jobbet!!!

Kanskje du vil være med til tyskland å hente hund??? *drømmer* :)

Lone said...

Gratulerer med svart belte! Godt jobba :)