Monday, October 8, 2007

Den feminine androgyne forvirrede hunden

Tusen takk for alle innlegg for og imot, nå har jeg hvertfall litt mer å tenke på, selv om det ikke er lett :)

Siden sist har Nemo tatt stingene, begynt å tisse mindre enn to ganger per lufterunde og blitt litt mer glad i mat, til tider har han også MASSE mer energi! Det er akkurat som all energien han brukte på å være kåt og lukte og tisse har blitt omtransportert til ren og skjær og desto villere leking og løping -han sparker fra med bena sidelengs inntil fjellveggen mens han løper, ligger i svigene og biter meg så fort han får muligheten. Han har faktisk gjort så jeg har fått en ganske hoven tommel og diverse bitemerker oppover armene og bena. Nå er det jeg som starter alle disse lekene uten leke i handa, så jeg legger jo opp til det selv, det er jo bare så gøy når han er så vill! Drit i litt blåmerker og blod da.
Men litt sånn på treningsfronten terper vi masse på gf vi mangler for å bestå eksamen, i tillegg til å kjøre gjennom øvelsene til klasse en med jevne mellomrom og strekke tiden på fri ved foten. I tillegg må jeg trene fellesdekk. FYYYY, det er liksom bare det siste jeg vil trene på i hele verden. Jeg vil bare trene fart fart fart når han først er så gira.
Idag dro jeg han med opp på veien foran huset og trente med en kylling som var faretruende nær ved å gå ut på dato, fri ved fot fikk jeg endel variasjon på når jeg strakk tiden for lenge, og det var egentlig ganske greit å se. Er veldig fort å bare bli liggende der en er sikker på det går bra og så kommer en aldri videre. I tillegg gf under baklengs marsj, dette begynner vi å få fin flyt på. Jeg fant ut jeg trenger en kommando for når Nemo skal reise seg fra sitt eller dekk og følge etter meg, vel det får vi fikse imorra.
Men, the big news om denne kjønnsforvirra hunden er at det kom to hunder forbi og han satt og så på meg mens de gikk forbi!
Før kunne jeg bare drømme om dette selv om han var sulten og jeg hadde fersk fleskepølse i hånda, nå var han derimot (hvertfall nesten) riktig så fokusert mens de gikk forbi og kunen tilogmed tilby adferder! TJolahopp!
Nå kan jeg jo begynne å trene masse på disse tingene!
Og så har vi trent på leking mens jeg strør rundt meg med karbonader og prøver å dytte de inn i munnen på han mens han leker. Han trekker i vei bort fra karbisen og får værsågod.I tillegg får han værsågod ta et tak i leken og holde der, ikke sånn dere pyseglefsing oppover leken. Flink eier som trener på disse tingene.

Istad sang jeg du skal få en dag imorra av Alf Prøysen for Aasne, og da kom jeg til og tenke på at det er alt for mange ting vi hundetrenere tenker på at vi skal trene på, oj , det må jeg huske å trene på ja. JA! Det må vi trene mer på imorra. Vel, heretter er den slags ideologi bannlyst og hvis jeg kommer på noe som må trenes på så skal det gjøres nå.
Er det ikke bare å gjøre det da!
Så da blir det vel fellesdekk til kveldsmat....grøss

6 comments:

kari anne said...

Eller skrive ned tingene man syns man skal huske å trene på, og ha det med seg på trening, slik at når man står der og teit-klikker for ingenting, kan man dra fram papirlappen og komme på noe vettugt å klikke for...

Så flott at Nemo begynner å bli sitt egentlige selv! :-)

Kerstin said...

Jeg har sagt det før og sier det igjen. Jeg er imponert over "stå på humøret" ditt Siv. Kjekt å høre at Nemo er blitt mer giret. Vil ønske deg lykke til i helgen:=) Gleder meg til vi sees.

Anonymous said...

Hei ville bare takke for koslig treningsstund idag. Håper buret vil være til hjelp. Kos deg masse i helgen, og lykke til. Ditta klarer du. Hilsen Evy og Tequila

ToneC said...

Så flink du er! Fellesdekk, trene på å leke riktig med mat, osv. Og så godt å lese at fiskehunden begynner å bli fokusert. Kanskje jeg blir så inspirert at jeg går ut i snøen (!) og trener stimuluskontroll etterpå? Hmm... Etter CSI Miami, kos på sofaen og en kaffe hvertfall.

Men det med kremtingen; har du ikke skjønt at sånt er strengt forbudt om man trener positivt?

Villepinner said...

http://petuniablogg.blogspot.com/

Tenkte du ville se på dette jeg da...

ToneC said...

Gratulerer med bestått instruktørutdannelse!!