Sunday, September 30, 2007

Hva mener dere?

Tispe eller hannhund?
Fordeler og ulemper med begge deler?
Hva slags erfaringer har dere?
Jeg klarer ikke å bestemme meg og trenger noen gode råd og begrunnelser for disse.

7 comments:

Frk.Badegakk said...

Jeg heller mot hannhunder.
Bortsett fra ei blandingstispe vi hadde da jeg var yngre, så har samtlige tisper i familien fått en eller annen sykdom relatert til det å ha livmor o.l.
De siste 10 åra har vi hatt 4 hannhunder sammen hjemme hos mor og far, og vi har ikke opplevd mer enn max 5 slåsskamper (som heller ikke var spesielt alvorlige) på disse årene. Så de som hevder at hannhunder er mer aggressive enn tisper vil jeg gjerne snakke med...
Dessuten er ofte tisper litt spinkle. Og siden jeg er vant til kraftige hanner, så synes jeg de ser så "petite" og skjøre ut disse tispene.

But still:
Sett meg fremfor en hund, uansett kjønn og rase og jeg er i syvende himmel.
;)

kari anne said...

Jeg må nok si motsatt av badegakken... Jeg heller mot tispe. Man slipper å trene på løpetisper, og hannhunder HAR lettere for å brøle på andre hunder, selv om tisper også selvfølgelig kan bli sånn...

Tisper blir ikke helt idioter i skogen om det har gått andre løpetisper der før henne. Det går selvsagt an å trene hannhunder til å drite i løpetida, men for et styr det er!!!

Har hatt to tisper, og ingen av dem har hatt innbildt, livmorproblemer eller andre kjønnsrelaterte problemer.
Begge to har jobbet like godt i løpetida som ellers, tisper flest er flinke til å holde seg rene når de blør. Det fins selvfølgelig gode truser som er enkle å venne hunden til...

Neste hund blir nok tispe for min del, ja..

Anonymous said...

Hejsa
Tak for gratulationen, ja han var dygtig den lille vildbasse i sidste weekend, men han er jo en sådan hun - alt eller inget ;-)
Tipse eller hanhund, trot at det er både fordele og ulemper ved både, har selv kun haft hanhunder og har ikke haft problem med löptikar og en ukoncentreret hund og det gode er jo at man altid kan konkurre!! Samtidig er jeg inde på at skaffa en tipse nästa gång for ikke at sammenligne for meget og pröve noget andet, så for mig er det helt sikkert en smagssag, men regn med at det bliver hårdt med en tipse og en han sammen under löbetiden!!
Ses snart og vi har ikke tränet GF i lang tid, må vel ud og köre lidt den näste uges tid ;-)
Knus fra Ann-Kristina & Weto

Lilleulv said...

Tispe fordi: Mer fokusert under trening, lettere å få til å komme på innkalling, slipper at hannhunden din blir mongo eller stikker av fordi det er en tispe med løpetid i nærheten, slipper evt bråk med andre hannhunder, og det at hannhunden vil hevde seg.

Hannhund fordi: Mer jevn i gemyttet, slipper løpetid, mer ærlige og enkle sjeler, slipper bitching med andre tisper, større og mer elegant hund (synes ofte hanner er penere).

min lille mening :D

Lilleulv said...
This comment has been removed by the author.
Marianne said...

Jeg vil ha tispe( sterilisert vel og merke)Det å gå tur om kvelden og måtte stoppe hver 5 m for at hannhunden skal markere og lukte har jeg rett og slett ikke tålmodighet til :)

edb og Tequila said...

Jeg heller mot tisper, synes de er lettere å lære inn, og mer kontaktsøkende. I din rase har jeg faktisk best inntrykk av hanner, tispene synes jeg er for myke og bitchy. Lykke til