Sunday, December 30, 2007

Navnet er registrert!

Da er navnet bestemt. Hun skal hete Kronvallarens Kry :) Så da har hun litt å leve opp til!
Tiden går utrolig sent når jeg går og venter, nesten like ille som når jeg gikk gravid og ventet de siste mnd...og gikk 3 uker OVER tiden! Jeg som var så sikker på at jeg skulle føde før tiden. Mareritt har jeg også hatt, jeg drømte at den valpen jeg skulle ha var like stor og kraftig som en rottweiler, og jeg som valgte border collie fordi de er så små og smidige! Plutselig gikk agilityplanene istykker og alt jeg gjorde når jeg fikk den ble bare helt feil. Trente på feil ting og trente frem dårlige vaner, slapp den der jeg ikke skulle slippe den og ødela all mulighet for sosialisering....gjett hva jeg går og tenker på om dagene da. Jeg driver og samler inn og skriver ned det jeg skal fokusere på den første tiden, for når jeg først får valpen i hus kommer jeg sikkert til å glemme alt og bare leke og kose :)
En grunn til at jeg vil skrive ned alt er selvsagt så ikke jeg skal se tilbake og tenke, at ikke jeg .... eller jeg skulle ha... men helt ærlig så kan man vel aldri forberede seg så godt at det aldri skjer, det vil jo alltid dukke opp nye ting som man tenker man skulle gjort tidligere.
Det var da jeg begynte å tenke litt på Nemo, hva jeg egentlig ville ha forandret med han. For et år siden var han redd for det meste, tålte ikke motgang og lekte nesten ikke, spise gjorde han bare innimellom. Igår hadde han drakamp på fotballbanen så tennene fløy(nesten) og jobbet fint og konsentrert lange stunder av gangen. Han kunne komme løs og leke med Comma selv om de hadde fyrt opp raketter på nabotomten like før og spise godbiter mens de skjøt, det er utrolig fremskritt, og selv om han ikke er skuddfast enda ( her snakker vi om hunden som gjemmer seg under sofaen når vi popper popcorn) så viser det at alt går an å trene på bare man gjør det.

Enkelte ting derimot har jeg bare valgt å ikke trene på, som når han løper løs på tur. Vi går aldri tur sammen slik som mange hunder gjør, løper et par meter frem...snur, går fint vedsidenav eier, løper litt frem igjen... Nei, er man løs ,må man bruke tiden fornuftig! Løp som om du har vært innesperret siden før jul, skrens innom mor og svelg en godbit før du ruser videre så søla spruter. Drit i mennesker du møter på veien, du har ikke tid til å hilse likevel og løp som du aldri før har løpt.
Ja altså, jeg begynte å skulle trene på det fordi jeg ser absolutt fordelen med å ha en hund rundt bena dine mens du går, på den annen side fant jeg ut at hvis JEG skulle få max ut av treningsturene i skogen måtte jeg bare la det være. Unødvendig grubling og irritering, så nå får han bare løpe så lenge han kommer på innkalling. Fordelen er jo at han får dobbelt så mye mosjon som en vanlig hund! (Thats very taggy :)Mest av alt har vi vært i skogen og spist middag under åpen himmel, drukket kakao og ikke tenkt på noenting som ikke er gøy eller fint eller morsomt. Idag er det tilogmed sol :D Ja, vi kan mate endene! Snakkes!

6 comments:

Therese said...

Åååå skal du få deg valp!! Så kjempegøy! Også en liten border collie! :D Også har jeg ikke fått med meg det før nå!! Du må glede deg noe helt vannvittig! Det er ennå morsommere å starte på nytt med en ny valp enn man skulle tro! Det er så gøy!

Så smart å planlegge hva du skal huske å trene på på forhånd også! Dette kommer til å bli så bra!!

Tusen takk for hyggelig melding i bloggen min. Ble veldig glad over å høre at du blir inspirert av å lese :)

God jul og godt nytt år og lykke til med alle forberedelsen til lille Kry kommer hjem!

Kerstin said...

Flott navn du har valgt. Vil ønske deg et riktig Godt Nytt År.

Frk.Badegakk said...

Nå er det ikke mange timene igjen av dette året, så jeg tok meg en liten tur på nett (mens gubben tar en såkalt "power nap") for å ønske folk rundt om i bloggene jeg følger med på et riktig godt nytt år! Lykke til med hunden!!!

Elin said...

Tack för det, och detsamma till dig! Gott nytt år!

Grethe said...

Så fint navn den lille skjønne får. :D Gleder meg til å føle med på utviklingen, blir gøy!!! Godt nytt år, og sees vel om litt.. *ta seg sammen å sende inn påmelding...*

Grethe said...

følge*