Saturday, January 19, 2008

hjemme syk

Idag har vi tatt tak i treningen vår igjen, men ikke klasse 1 som vi er så lei av å trene, kjeedelig. Vi har trent avstandsdirrigering, innkalling med stå og sende ut til kon. Avstandsdirrigeringen har vi trent på en del allerede ved å bruke doggie-zen for å få alle fire potene fryst fast i bakken og så satt på kommando.
Idag trente jeg på at han skal vente lenge før jeg gir kommando og på flere forflytninger av gangen.
Til nå har jeg bare sitt og dekk. Er det egentlig stå med i avstanden til LP2? Hm...jeg har hvertfall begynt å trene inn stå på avstand også og forflytninger fra sitt til stå uten å bevege seg fremover som er den vanskeligste. Det er jo bare å trene videre...
Stå på musematte har jeg trent på at han skal stoppe med tyngden bakover og det går faktisk overraskende raskt, jeg har også baklengskjedet siste ledd som er stå på musematte og innkalling. Neste på planen er å få større fart inn til musematten.
Sende ut til kon...ja...egentlig vet jeg ikke helt hvordan den skal se ut.
Skal man kommandere stå men shunden er på vei ut og så kan hunden snu seg og stoppe? Eller skal hunden løpe ut og finne kon selv? Jeg har hvertfall trent på at han skal løpe ut, stå på kommando og stå stille mens jeg kommer bort med belønningen.
Og så har vi trent på rull rundt, stå på to, sitte bamse og ligge på ryggen. Det er masse man kan trene på selv om man ligger syk hjemme :D
Resten av kvelden skal brukes i selskap med Gudfaren samlingen og paracet. Enjoy.

4 comments:

Miss Talseth said...

Tøft bilde Siv! Nå er det lenge siden jeg har trent med hund, har nok fått hest på hjernen for øyeblikket.. Leser og tester ut horsemanship, det er mye likt til tagteach igrunn! Hadde du forresten noen bra linker til kognitiv terapi eller no anna inspirerende?

Siv said...

ja faktisk! skal legge det ut når jeg kommer hjem! I mellomtiden burde du lese dette:
http://www.klickerklok.se/blog/om-vilja-mal-och-lycka/
verdt å tenke over ikke bare når det gjelder hundetrening.

Fanny said...

I klass två är det bara sitt och ligg i avstanden. I sändande till kon är det du som kommenderar "stå" när hunden är på rätt plats. Kul att ni tränar! Ser fram emot att träffa er om en månad (och valpen!)

Frk.Badegakk said...

For et sjarmerende bilde! *smelt*
Ønsker deg en riktig god lørdag med det samme jeg er her inne=)