Tuesday, January 22, 2008

Tirsdag

Det virker som den gode stimen vi var inni for en stund siden har snudd, det gikk bare bra bra og enda bedre før det ikke gikk så bra...Igår på trening var det utrolig vanskelig å motivere han til å jobbe, jeg tror jeg skal bli enda strengere på å ikke trene noe på dagen når vi skal på trening på kvelden, både når det gjelder treningsdeprivasjonen og hvor sulten han er når vi kommer dit. Men vi fikk trent en god del pirkearbeid på fri ved foten, holdtene og holde posisjonen på lange strekninger. Vi gikk også igjennom dekk fra holdt, stå under marsj og innkalling med avstandsbelønning noe som virkelig fikk opp konsentrasjonen! På den ene innkallingen stilte jeg meg opp slik at han måtte løpe forbi Sigrid og Vera som stod og kikket på noe som resulterte i en mye dårligere fart. Jeg merker at vi ikke har trent så mye på akkurat slike ting, men det kan jo fort skje at man blir stående rett ved båndet når man skal kalle inn på konkurranse, så jeg tror vi skal trene mer på akkurat det så han blir sikrere. Da tror jeg farten vil komme av seg selv. Når jeg stilte meg et stykke bortenfor dem igjen hadde han super fart!

Vi trente videre på avstanden, noe som funket utrolig bra med tanke på alle forstyrrelsene, og så trente vi fellesdekk sammen med alle de andre. Jeg fokuserte på hvor langt jeg gikk ifra og varierte avstanden til jeg på det lengste stod helt borte hos de andre. Flink hund :) Nå skal vi ha et par dager treningsfri så vi kan ta et skikkelig tak igjen på Torsdag.

En annen ting som jo også er bra er hverdagslydigheten vår! Han er blitt så mye bedre på å gå i bånd, og vi kan gå langt ved å bare bruke luketflekker og diverse som belønning om jeg har glemt godbitene. Det merkes at når jeg trener regelmessig på hverdagsfoten får vi flyt og det blir en fin "vane" å gå der.
Vi har også vært ute og jogget hver dag, og han er blitt så flink å ha med seg! Han går fint med stramt bånd når vi løper uten å trekke alt for mye og når han løper løs stopper han opp og kommer gjerne til meg om vi møter noen, hvis ikke løper han bare rett forbi dem uten å bry seg. Jeg blir så stolt og glad :)

1 comment:

Anonymous said...

Hverdagslydigheten høres jo helt utmerket ut :D Hvordan har du trent på hverdagsfrivedfoten? Har lyst å ha det på Arn også, men har ikke helt motet meg opp til å trene på det... :p