Saturday, February 9, 2008

9 februar

Hvor lang tid tar det før valper blir renslige?
Kry sier som regel ifra når hun må ut, enten ved å gå til døra eller å pipe. Idag etter vi hadde trent litt løp hun derimot rett inn i hjørnet bak sofaen og satt seg! Merkelige hund, jeg mistenker at hun har tisset i buret sitt inne også, men jeg er ikke sikker på om det er det eller søl fra vannskålen.
Ellers har jeg belønnet (nesten) hver gang hun har gått på do ute, bare at jeg noenganger er litt lat og står i døråpningen og venter på at hun skal bli ferdig istede. Jeg klikker eller roper bra og så får hun løpe til meg og hente belønningen.
Det er utrolig morsomt å se hvor mye belønningsplassering har å si, idag etter en mislykket lufte tur der hun ikke gikk på do, spratt hun inn og satt seg mens hun ventet på belønning. Det samme skjedde litt senere. Ye her kommer jeg, sleng frem godbitene!
Nå er jo ikke dette noen dårlig deal ,heller en hund som elsker å løpe inn enn en som helst vil stikke opp trappa og ut i nabolaget, men jeg lurer på om jeg kanskje må begynne å gå med henne helt ut og belønne der? (kaaldt)

Jeg holder på å skrive et referat fra hvordan man trener inn burleker(jo flere ganger jeg ser filmen jo mer oppdager jeg som jeg ikke har fått med meg. Viktige saker også, som at your out your in stadiet bør man trene hvertfall en uke på før man legger på signal, for å få masse entusiasme for å løpe inn. Definitivt noe jeg skal legge meg i bakhodet ettersom jeg syns det tar utrolig lang tid å få Kry til å etterlate sladdemerker i gulvet når hun skal inn i buret.

Imorgen drar vi til Evje for å treffe kull broren til Kry, Kokos og for å fortelle de litt om hvordan vi klikkertrener.

4 comments:

evy said...

Hei Siv
Nå er det litt over to uker til Kry får en lekekamerat. Gleder meg.

kari anne said...

Kjære Siv.

Det tar mer enn to uker for å få en valp husrein. :-)

Ayla var tørr inne om natta hver natt fra hun kom. Hun hadde heller aldri uhell inne mens vi var på jobb. Til å begynne med var hun hjemme to-tre timer i slengen, og da hun var fem mnd var hun hjemme hele arbeidsdagen. På ettermiddagen og kvelden hadde hun uhell (fordi vi ikke passet på godt nok) til hun var cirka seks mnd.

Ha tålmodighet og følg med på hvor mange ganger om dagen hun må på do, så lærer du deg rytmene hennes, skal du se :-)

Marianne said...

Du kan slappe helt av med tissetreningen, mange valper er ikke 100% husreine før de er både 5og 6 mnd. Små uhell må du bare regne med:) Kos deg videre med Kry!

evy said...

heeh, du må nok ha litt mer tålmodighet. Det er ikke lært så fort, og ikke er det videre festlig heller den stunden det varer til de har mer blærekontroll. men kos deg videre