Monday, February 11, 2008

Valpetenner brekker ikke..valpetenner brekker ikke....

Etter innlegget igår fikk jeg en mail fra oppdretter Heidi der hun skrev:

Enten så kamper du litt feil,så det ikke er morsomt nok,eller så har det med modning å gjöre!
Jeg kan love deg at det finnes masse med kamp,og det vil bare bli mer og mer!men helt vanlig at de ikke har tid til å kampe,når de kommer på spennende nye miljöer!det kommer med modning!Og nå har du jo også trent masse med godis trening,så hodet hennes kanskje ikke er innstilt på kamp!men det kommerkan jeg love deg!
men det er viktig at du tar ordenlig i!
Så på en bror fra tidligere kull,når hun kamper,så var det pent og pyntelig.Da sajeg at hun måtte belaste litt på sidene og litt mer aksjon,og sannelig min hatt,så ble det en helt annet hund!Er helt sikker på at om et år,så kamper hun som gal!
om du vil,så bare ring!så skal jeg forklare deg litt mer


Vel at jeg har brukt mest godis har hun helt rett i, det er jo så enkelt å ha med seg middagen hennes i lomma når vi skal trene, så når jeg klikker nå kikker hun etter godiset før hun begynner å leke. Et av målene mine var faktisk å bruke begge deler like mye, men det har jeg tydeligvis ikke gjort! vel fra nå av skal jeg bruke leke mye mer, jeg fikk til noen skikkelig raske dekk for bare et par minutter siden når jeg testet å belønne med leke :)
Når det gjelder at jeg ikke er moro nok å kampe med har hun også helt rett. Når hun kamper med Nemo eller Aasne er hun helt vill, de er mye mer tøffere og jeg er nok litt mer sånn...ja men tenk hvis tennene brekker eller det gjør vondt...VEL nå skal jeg jammen bli litt tøffere jeg også, og det funket faktisk kjempebra. Jeg måtte jo prøve litt etter jeg leste mailen, og at det ble så mye bedre på så kort tid er jo helt utrolig!
Så moralen i dette må vel bli som jeg sier til alle kursdeltakere: Finn ut hvordan hunden din liker å leke! (selv om det innebærer at du må bli litt mer bad boy)
Og kjøp valper hos Heidi og Ulf, det er jammen ikke alle oppdrettere som ville tatt seg tid til å sende mail og hjelpe til sånn uten videre. Jeg er så fornøyd :)

2 comments:

Elin said...

Du kommer til å få en fantastisk kamphund! Bare fortsett å trene på det. Du ser jo hvor utrolig bra Nemo har blitt!:o) Og Kry er jo fortsatt ung og dere har masse tid å jobbe på fremover!

evy said...

heisann
og bare ha i bakhodet, at om valpetennene brekker, ikke så farlig de skal skiftes okke som. Lykke til videre