Sunday, May 18, 2008

aRG

ARG!
Mitt ruff love prosjekt trengs virkelig!
Idag tok jeg henne med på tur til Granestua for å få trent hverdagsfot og innkalling.
På vei opp byttet jeg på å belønne med forkuler på venstre side og å løpe frem til de andre når hun gikk ekstra lenge fot. Det gikk igrunn ganske bra, selv om jeg måtte ta henne tilbake flere ganger.
Vel oppe fant jeg ut at mitt ene innkallingsignal som er å strekke frem hånden så hun kommer bort og dytter halsbåndet i hånden min ikke funker i nærheten av vann og pinner. Så da tok jeg henne i bånd, kjørte en økt med collar grab hvor jeg belønnet med blodpudding, proofet med å ta opp pinner og late som jeg skulle kaste og hun kom fortsatt fint inn selv etter jeg tok av båndet.
Neste problem var når Aasne og Bente begynte å leke sisten og hun måtte sitte i bånd. Hun hylte og dro og ville ikke spise godbiter, kastet seg frem i båndet så fort hun trodde hun var løs og oppførte seg ikke i det hele tatt som den veloppdragne valpen hun pleier å være. Vi fikk tilslutt noen repetisjoner der hun kunne sitte stille og se på og ta imot godbitene, men jeg var langt fra fornøyd. Jeg vil hun skal slippe forstyrrelsene helt og ligge rolig vendt mot meg.
Da vi skulle gå tilbake til bilen var det likedan, men nå begynte hun å bli mett i tillegg. Idet Bente og Aasne startet å løpe så kastet hun seg frem i båndet og så var det på an igjen.
Jeg tror jeg gikk frem og tilbake den samme strekken sikker ti minutt uten større fremgang, og jeg aktet ikke med å belønne henne ved å løpe frem for bare et steg fot. Idet tålmodgheten min var på bristepunktet besluttet jeg derfor å bare ta henne under armen og bære henne forbi der de stod. Etter et par minutter hundebæring kunne hun gå fint fot igjen og jeg kom til meg selv og belønnet med drakamp istedefor godbiter. Da gikk hun så sinnsykt fint at jeg angret på jeg hadde tenkt å la henne være igjen i skogen likevel.
Plan:
Trene fot hver dag uten særlige forstyrrelser så det blir lettere for henne når vi skal prøve med løping igjen.
Trene inn grimen for å ha mer kontroll om hun slår av hodet.
Trene collar grab hele tiden.
Lære inn å løpe i buret når det ringer på.
Fortsette å belønne at hun ligger i ro i hundesengen inne, bestikke Aasne til å løpe frem og tilbake(det burde ikke være så vanskelig) mens Kry ligger i ro.

3 comments:

Anonymous said...

med de hundeferdighetene jeg har sett deg utføre tror jeg ikke du skal ha for store problemer med og klare det!

Kari-Anne&Heidi said...

Jasså lille Kry er i et forrykende lune om dagen? ;o)

Tenke seg til at når selv en dyktig hundtrener som deg får drillet tålmodigheten sin, så tenker jeg: stakkars, stakkars nybegynnere som mot bedre vitende skaffer seg BC...

Men Kry er heldig som har deg som vet råd. Fornuftig tiltaksplan du har laget deg :o)

Therese said...

Så lurt av deg å bare ta henne på armen når tålmodigheten din nærmet seg slutten! Tag til deg for bra trening i vanskelig situasjon og får å ha laget en så smart treningsplan!