Monday, May 26, 2008

STÅ!

Ja, da har vi plukket litt på stå på target til innkalling med stå. Jeg har testet ut litt forskjellig, men dette er metoden jeg kommer til å bruke videre.
Forkuler i høyre hånd, kyllinghalser i venstre. Om det ikke er perfekt kaster jeg bare bort en kule, om hun derimot får skrens får hun krås. Siste repetisjonen trykker hun skikkelig til etter et par uteblitte belønninger og får en perfekt skrens. Vi avsluttet der :)
At jeg derimot måtte klippe bort store deler av filmen ettersom jeg gikk ut av kameraets argusøyne burde bare tale til fordel for at jeg a) får en personlig filmer som ikke stikker av eller b) får et kamera stativ

8 comments:

Simen said...

Så kult å se! :) Det kom seg virkelig på slutten.

Det er litt uvandt for meg at du belønner bare de beste forsøkene best, mens de andre bare med en fôrkule. Jeg har blitt lært opp til at hvis ikke hunden fortjener det beste, har man ikke lært hunden det gradvis og "bra". Ser helt klart at det er effektivt, men hvorfor ikke bare feile henne? (ikke at du gjør noe galt, jeg bare lurer :P)

Btw, hva mener du med konkurranse?! :D Jeg er SÅ med! Totalt, lizm.

Jenny o company said...

Vilket tryck hon har!!!! snyggt!

Miss Talseth said...

Ååå, de strandbildene under så digge ut! Du får meg til å lengte hjem;) Og hjem skal jeg ikke før i juli engang... Ferdig med skolen i slutten av juni, men blir hjemme i mesteparten av juli og august. Bra med deg eller?

Siv said...

Hvis jeg bare feiler henne blir det mye vanskeligere å få henne til å starte langt nok borte, derfor kaster jeg en forkule. Neste steg er at hun skal sitte i buret eller at noen holder henne og da kommer jeg til å feile henne. Dessuten, når hun bare får forkuler ser jeg likevel en økning i frekvensen av dem med skikkelig trykk. Bare se siste repetisjon.

HÅKON GROVEN said...

Oj det så bra ut :)

Gleder meg til å se hvordan dette blir seende ut etterhvert, med større avstand etc!

Elin said...

Så kult! Det ser knallbra ut!

Therese said...

Kjempestilig!! Dette kommer til å bli så bra! Jeg gleder meg også veldig til å følge med når du utvikler dette videre!

Anonymous said...

Tror innkallingen din blir veldig bra. Hun trøkker til så det holder :-) Har du prøvd å bruke ball eller fille når du belønner denne adferden? Hvordan påvirker det adferden?