Monday, June 2, 2008

Dag to på Kronbacken


Jeg er så lykkelig!

I dag har vi fått prøvd oss på både lydighet og i sauhagen, første passet før lunsj ble vi delt i grupper hvor alle valpene skulle trene sammen. Vi var 2 valper fra Scottie og Roy sitt kull og fire fra Bolibompa og Erik sitt siste kull. Det var spennende å se hvordan de andre trente, de fleste trener veldig likt som meg, men en del ting var annerledes. Noen ting kommer jeg til å ta med meg videre(som å kampe mye mye mer) og andre ting kommer jeg til å fortsette å gjøre som jeg har gjort til nå. Jeg fikk masse gode råd om hvordan jeg skal trene inn ruta, fremadsending, innkalling med stå og neseprøven. Jeg har jo aldri trent disse tingene før, mens flere av de andre som trente har kommet seg opp og frem med skikkelige gode resultater på flere av sine hunder, så da lønner det seg å få med så mye kunnskap man bare kan.

Neseprøven startet vi å trene med Kry på lørdag. Kristin holdt Kry mens jeg løp ut med en pinne som jeg gjemte lett under noe gress. Hun så hvor jeg la den, men når vi slapp henne brukte hun nesen for å finne den, jeg løp bakover og belønnet henne når hun kom inn. Vi brydde oss ikke om innganger kun at hun skulle finne den ved hjelp av nesen. Det var steikende varmt ute, så vi hadde ikke så mange repetisjoner før vi gav oss. Ikke vits å dra det for langt så hun blir sliten og søker dårligere. Videre skal jeg trene på å gjemme den ulike plasser, i høyere gress til jeg ser hun bruker nesen for å finne den. Når hun gjør det skal jeg legge ut en haug med pinner og min pinne litt gjemt ved siden av. Da skal hun bruke nesen og prøve og finne min. Jeg husker ikke om vi skulle legge ut godbiter mellom de andre pinnene og bort til min (som har ligget i godbitlommen i tillegg til at jeg har tatt på den) så hvis noen som har brukt denne metoden før leser dette vil jeg gjerne ha forslag! Jeg tror dette kan funke ganske bra på Kry, for hun er flink til å bruke nesen til å finne ting. I tillegg skal jeg merke pinner og kongler når jeg er på tur og kaste ut så hun må løpe ut for å finne min. Da blir hun vant til å finne ting med min lukt og til å bruke nesen når hun søker.
Kristin og Nina sa også det var viktig å ikke bli for lenge på første steg men at man så raskt hunden leter etter pinnen pålitelig legger til andre pinner. Dette er helt i tråd med hva jeg tenker om signalkontroll, legg til mange forstyrrelser tidlig slik at hunden lærer seg raskere å kun reagere på det signalet jeg har bestemt(her min lukt på en gjenstand) Jeg kommer også til å legge ut mange pinner på en gang når jeg først blander inn flere enn bare den hun skal plukke for å ikke få sjangsing Hvis det bare ligger to er det jo femti femti sjangse for at hun plukker rett og hun kan bare gjette.

I sauehagen tente Kry skikkelig til og vi flyttet oss over til fållan for å ikke legge så mye press på henne nede i hagen. Det gikk faktisk veldig bra. Heidi sa det ikke var sikkert hun ville ha nok interesse til å gå rundt på utsiden og at vi kanskje måtte ta henne inn i fållan, men neida. selv om hun var halvveis gjennom nettingen et par ganger fikk vi til slutt noen fine flankinger(heter det det?) men Heidi var hvertfall fornøyd, så da var det nok bra :)Når vi skulle dra hadde jeg mest lyst til å ta meg enda en uke fri og bare være igjen der borte...
Jeg har i hvert fall hatt en helt fantastisk bra helg, tusen takk Heidi og Ulf for at dere er så snille!

2 comments:

Elin said...

Dette høres jo bare helt konge ut! Spennende!

Hege og Gustav said...

Tusen takk for en kjempe kos helg. Blir veldig glad om du sender meg noen bilder, du hadde jo med kamera det meste av helgen ;-)