Monday, August 11, 2008

 

 

 

 


Endelig på nett igjen! Jeg har hverken kommet inn på min egen blogg eller andre blogger med blogspot i adressen og det har vært fryktelig irriterende! Nå er jeg imidlertidig hjemme og finpusser på opplegget før kveldens konkurransekurs, så nå funker det. Det er alltid veldig spennende å starte nye kurs, og denne gangen gleder jeg med ekstra mye ettersom mesteparten har gått kurs hos oss før og jeg vet de er ambisiøse.
Ambisiøs var jeg vel kanskje ikke idet jeg troppet opp på agilitykurs hos hundeklubben her hjemme, men jeg var sikker på vi kom til å ha det gøy. For å være helt ærlig trodde jeg nemo kom til å være skikkelig pysete og ikke tørre noen av balansehinderne eller tunnelene, men han overrasket stort med å ta det hele med knusende ro. Fredag kveld var det teori inne i klubbhytta hvor vi gikk igjennom de ulike hinderne, sikkerhet og innlæring. Lørdag trente vi tunnel, hinder, møne og små kombinasjoner, det er virkelig ikke lett å skulle handle, løpe og tenke samtidig, men jeg kom meg nå etterhvert.
Det vi trenger å øve videre på er at nemo skal bli mer selvstendig så jeg slipper å baby sitte han ved hvert hinder.
Vi må også jobbe videre med å bygge mer verdi for tunneler og felt og trene bakbytter! Hver gang jeg prøvde på et bakbytte fikk vi en piruett istede, foranbyttene var det riktignok jeg som surret det til ved å gå i veien for han og ikke plablagge dem godt nok, så det får jeg tørrtrene mer på.
Etter helgens kurs sitter jeg igjen med en skikkelig god følelse, instruktørene var flinke, banene var morsomme og ikke for vanskelige og alle var med å klappe frem de som fikk gjennombrudd. Mot slutten av kurset hadde hver instruktør en gjennomgang med de elevene de hadde under helgen hvor de evaluerte sterke og svake sider og fremgangen til hver enkelt under kurset. Det syns jeg var en skikkelig positiv ting å gjøre og noe som var med på å runde av helgen på en trivelig måte.
Det jeg imidlertidig ble smertelig klar over under kurset var hvor mye grunntreningen har å si for når man skal løpe baner! Jeg har trent minimalt med sirkelarbeid med nemo, noe som hadde gjort det lettere for ham å følge meg rundt banen så jeg ikke hadde trengt å si så mye. Når man trener sirkelarbeid trener man også foranbytter, akselerasjon og nedbremsninger, noe vi hadde hatt stor nytte av å hatt inne. I tillegg skal jeg trene masse på å legge verdi for de ulike hindertypene, sette opp en boks og trene bokshjørner og å finne linjer og sist men ikke minst; jeg har meldt meg på agilitytrener utdaninngen til Fanny og Thomas som starter neste år. Jeg gleder meg så sinnsykt mye!
Posted by Picasa

1 comment:

Simen said...

Hvordan gikk trinn 2 kurset? =D