Monday, August 18, 2008

Og så da?

 


Jaha, så var en spennende helg over, med lassevis av inspirasjon og vi er igang med treningen med blod på tann.
Etter en prat med Ulf, oppdretteren til Kry og Thomas(altså ikke oppdretteren til Thomas)om hvor vidt jeg skal starte med kry når hun blir 9 mnd eller ikke kom vi frem til følgende.
Hvis jeg vet med meg selv at jeg kommer til å bli skikkelig skuffet om det ikke går bra å starte så skal jeg ikke gjøre det. Jeg skal fokusere på at å starte skal være noe skikkelig kult der jèg har det gøy og er fornøyd med hvordan det går og tar det som går bra med et smil og heller bli litt positivt overrasket. Hvis det ikke går fordi vi ikke har trent nok så skal jeg bare le av det og heller belønne henne fordi hun har en positiv attityd.
Det jeg skal fokusere på er at Kry kan gå flere øvelser uten belønning, at hun logrer med halen og syns det er kult istedefor at hun syns konkurranser er kjedelig og går ned i intensitet.
Vi har dermed lagt opp følgende plan på hva vi skal trene på fremover;
Fri ved foten: strekke lengden vi kan gå og begynne å høre etter på kommandanten.
Utgangstilling: Få frem rette utg stilling og få vekk head bangingen i holdtene. Rette utg stillinger har vi fikset på idag.
Dekk fra holdt: Trene mye på å vente på kommando fra dekk til sitt, der har jeg fokusert på å gå bak for så å gå inntil og belønne om hun blir liggende, i tilleg skal jeg begynne å belønne med kommando når hun blir liggende men jeg vil vente til hun blir mer stabil.
Stå under marsj: den øvelsen er i boks
innkalling: i boks
hopp over hinder: i boks
fellesdekk: min store kampesten, det eeer så kjedelig å trene på den, men vi skal trene mye med utlagt belønning. Om hun reiser seg på den så so what, det skal vi nok overleve.

Konkurransetrening: Kjøre innkalling og stå under marsj og belønne etter den siste. Innkalling er lett å starte med ettersom det er en lite krevende øvelse å sette sammen med en annen øvelse. Så skal jeg trene mye med å variere hvordan jeg belønner. Under fri ved foten: bra og dra frem en kampleke, bra og løpe avgårde fra henne og kampe med jakken min, bra og legge fra meg en ball før jeg løper, bra og la henne hoppe opp på meg og spise kyllinghalser.
Det vikigste er at dette kjennes ut som det kommer til å bli en gøy treningsperiode hvor vi kommer til å styrke samarbeidet og få et bedre fohold, jeg kommer til å bli den kuleste i verden for henne :D
(På forhånd; Unnskyld til alle dere det kommer til å gå utover. Unnskyld til Atle fordi jeg kommer til å være så lite hjemme, unnskyld til mamma fordi jeg kommer så sjeldent på besøk, unnskyld til foreleserne mine fordi de nesten ikke kommer til å se meg og unnskyld til alle treningskameratene mine fordi jeg kommer til å oppføre meg som på rømmen fra psykiatrisk)
Posted by Picasa

3 comments:

ToneC said...

Du skal jo bare ha det gøy? :) Skjønner ikke hva som er problemet.. Stå på og kos deg!

Lone said...

*ler* Siv du er morsom :) På rømmen fra psykiatrisk. Er jo det som er normalen på en hundeeier, altså på en GOD hundetrener -at det ser ut som vi hele gjengen er på rømmen. Men egentlig er vi jo bare utrolig engasjerte og det er ikke noe sykelig. Men det jeg egentlig skulle si: bra plan! Tror jeg følger den samme ;) Og angående fellesdekk: utformer gjerne et treningsopplegg som er gjensidig forsterkende. For det er sååå boring å bare stå der å titte på bikkja.

Kristine said...

Utrolig gøy å se dere på treninga i dag: Du og Kry er virkelig dreamteam! Hurra!