Thursday, August 21, 2008

proofing

 

Jeg får altså ikke sove om kveldene og nettene, jeg surrer og surrer og tenker på trening og konkurranser og løser problemer. Det hjalp nok ikke at jeg rett før jeg sovnet leste boken "sucsess is in the proofing" noe som ytterligere satt igang tankeprossesen på veien mot en stabil konkurransehund.
Jeg har trent utholdenhet under fri ved foten, strukket tiden på fellesdekk og trent masse på stå under marsj.
Når jeg derimot våknet idag tidlig(før klokka sju!) måtte jeg jo gjøre noe med det og ikke bare tenke på det om nettene. Stop thinking about it and start doing something aboout it.
Idag før halen galte trente jeg derfor proofing på stå under marsj.
For å proofe en øvelse må du være helt sikker på at hunden kan det, i tillegg må du ha laget en plan for hva konsekvensene blir om hunden faller for fristelsen og velger feil.
Min plan var å trene stå og bli, noe jeg vet vi har bra inne, hvis hun valgte feil og brøt før jeg hadde sagt fri skulle jeg leke masse med leken selv og så prøve igjen. Effektivt! Jeg la fra meg leken foran henne, sprang mot den, gikk vekk fra henne for å så plutselig starte å løpe i full fart en annen vei, rusket i henne, prøvde å dytte henne ut av posisjon, prøvde å løfte på bena hennes, klappet og ropte og kastet leken på henne. Det hele gikk strålende og jeg gleder meg til å komme hjem og proofe videre.
the sky is the limit
Posted by Picasa

1 comment:

Nina said...

Fin blogg du har ja:)